30.11.-1 - Stadswandeling en rondleiding Oude en Nieuwe Groninger Museum


Stadswandeling en rondleiding Oude en Nieuwe Groninger Museum

Deze stadswandeling werd gehouden ten tijde van de sluiting van het Groninger Museum en de tijdelijke opening van het oude Groninger Museum voor Stad en Lande.


Onder andere de Gronigse klassiekers van Otto Eerelman, de Sichterman-portretten die hier prachtig op hun laats zijn, maar ook de zeer vooruitstrevende aankopen van het abstracte werk van o.a. Piet Ouborg door oud-directeur Jos de Gruyter worden nu getoond. Behalve de werken zelf is het gebouw van architect Jhr. Mr. J.A.Feith een belevenis. Wereld van Kunst biedt u een korte wandeling van het nieuwe naar het oude Groninger Museum, waarbij aandacht wordt besteed aan de kunst en architectuur aan de singels en de geschiedenis van het gebied. Daarna volgt een rondleiding door het oude Groninger Museum. Dit was een eenmalige wandeling en rondleiding tijdens de tijdelijke openstelling van het Oude Groninnger Museum in 2010.

Kunstreis Florence 28.09.2011 - Kunstreis Florence
Florence: bakermat van de renaissance! Met een beschermd Unesco Worldheritage-stadshart ziet deze stad er nog bijna net zo uit als 600 jaar geleden. Had u dit altijd al eens willen zien? De reis naar Florence staat in 2018 op het programma.
Kunstreis Parijs 30.11.-1 - Kunstreis Parijs
Voor de echte kunstliefhebbers: eeen kunstreis naar Parijs met bezoeken aan de belangrijkste musea en kerken. Op het programma staan het Louvre, Musée d'Orsay, Centre Pompidou, maar ook de gotische basiliek van St Denis, de Notre Dame en de Sainte Chapelle.
Kunstreis Rome 06.03.2012 - Kunstreis Rome
Rome, de eeuwige stad! Een kunstreis naar de stad van pausen en keizers, van Michelangelo, Bernini en Caravaggio.
stadswandeling Art Nouveau in Groningen 18.10.2011 - stadswandeling Art Nouveau in Groningen
Art Nouveau was een populaire stroming in de kunst en architectuur aan het eind van de 19e en het begin van de 20e eeuw. De vloeiende lijnen in architectuur, meubels, sieraden etc gebaseerd op vormen uit de natuur, verspreidden zich via alle kunstvormen over bijna heel Europa. De meest flamboyante vormen zijn te vinden in België en Frankrijk, de meer ingetogen vorm, hoe kan het ook anders, in Nederland en dus ook in Groningen.
Stadswandeling en rondleiding Oude en Nieuwe Groninger Museum 30.11.-1 - Stadswandeling en rondleiding Oude en Nieuwe Groninger Museum
Deze stadswandeling werd gehouden ten tijde van de sluiting van het Groninger Museum en de tijdelijke opening van het oude Groninger Museum voor Stad en Lande.