Cursussen  •  Kunstreizen  •  Lezingen  •  Rondleidingen

Florence


Florence

Florence: bakermat van de renaissance. Deze kunstreis naar Florence staat regelmatig op het programma.


Als stad waar de renaissance ooit begon, is Florence is een juweeltje! Gesticht als de Romeinse stad Florentia, kwam de stad echt tot bloei in de renaissanceperiode vanaf de 14e eeuw. De grootste kunstenaars werkten hier in de tijd van de familie De' Medici: de architect Brunelleschi, die de unieke Domkoepel ontwierp, Masaccio, Donatello, Botticelli, Michelangelo en vele anderen, wiens werk we nu nog kunnen bewonderen. Deze reizen vinden plaats in kleine groepjes tot hooguit 10 personen. Het hotel is vlakbij de Dom en we zullen elke dag een deel van de stad en de kunstwerken bekijken. Er blijft echter genoeg tijd over voor uw eigen ontspanning. 

Bekijk hier een foto-impressie van de reis naar Florence! 

Deze reis staat in april 2018 weer op het programma ism Asgard Reizen.

Individuele begeleiding met een eigen programma en wensen is ook mogelijk, voor bv. een paar dagen of langer. 
Heeft u zelf al een eigen groep? Stuur een mail naar info@wereldvandekunst.nl of doe het hier via de site.Florence 16.12.2013 - Florence
Florence: bakermat van de renaissance. Deze kunstreis naar Florence staat regelmatig op het programma.
Napels 31.05.2016 - Napels
'Napels zien en dan sterven', die uitdrukking is er niet voor niets! Tijdens deze 6-daagse kunstreis leren we het échte Napels kennen. Napels is een heel andere stad dan Florence, Venetië of Rome. Hier lopen we niet tussen de toeristen, maar tussen de Napolitanen, die altijd luidruchtig aanwezig zijn! Het is minder aangeharkt, we zien schoonheid én verval in het oude centrum.
Rome 21.10.2012 - Rome
Rome, de eeuwige stad! Stad van pausen en keizers, van Michelangelo, Bernini en Caravaggio. Onder iedere steen ligt hier de geschiedenis. Een stad om altijd weer naar terug te keren.
New York 14.06.2013 - New York
New York! Een stad die een wereld op zichzelf is. Wilde u daar altijd al eens heen? Ga dan mee met de eerstvolgende reis! Met deze 9-daagse reis bent u er in de mooiste tijd van het jaar. U ziet natuurlijk de beroemde plekken: het zakendistrict van Manhattan met de beroemde wolkenkrabbers, Times Square, Broadway, Wall Street en de Brooklyn Bridge. Maar New York is veel meer dan alleen de wolkenkrabbers. We zullen de stad per metro, te voet en per boot verkennen, zodat u al die verschillende kanten van de stad zult zien.
Parijs 06.06.2011 - Parijs
Wereld van de Kunst verzorgt een zesdaagse kunstreis naar Parijs, met uiteraard veel aandacht voor de kunst! Op deze reis bezoeken we oa het Louvre, Musée d'Orsay en het Centre Pompidou.
Catalunya 04.05.2012 - Catalunya
Catalunya: een zelfstandig gebied binnen Spanje dat al eeuwen streeft naar volledige onafhankelijkheid. Deze reis laat meer zien dan het bekende Barcelona: U vliegt naar Girona, ziet dit prachtstadje en het fraaie Middeleeuwse plaatsje Besalù. Vervolgens een dag naar Figueras voor het geweldige Museo Teatro Dalí, en tenslotte een paar dagen naar Barcelona, een stad met vele gezichten. Er vanuit gaande dat velen hier al weleens zijn geweest, ligt de focus vooral op de onbekendere plekken van deze stad.